top of page

Een geheel andere stroom

HOE IK DE NEW AGE VERLIET, EN TOT GOD KWAM



Dit is misschien de meest kwetsbare tekst die ik ooit zal schrijven. Nee, dit ís gewoon de meest kwetsbare tekst. Er zijn twee zaken waarvoor ik eigenlijk geen woorden heb: de liefde en mijn geloof. Te sacraal en niet zomaar in het harnas van de taal te prangen. Het zijn beide zaken die ik voornamelijk in het verborgene wil koesteren, een geheimenis besloten in de stilte van mijn hart.


Waarom schrijf ik dit dan? Niet voor mezelf. Niet om uit te pakken, te overtuigen of om iets te bewijzen. Niet voor zij die dit met hoongelach, achterklap of haat zullen ontvangen. Maar voor zij die zoekend zijn. Zij die de goddelijke warmte voelen die hen wenkt, die de uitgereikte hand bijna kunnen aanraken, die de lichtstraal zien doorheen die poort die reeds op een kier staat.


Hen wil ik bekrachtigen. Herkenning en troost bieden, want in deze tijden kiezen voor geloof is meer dan tegen de stroom in. Het is veeleer een geheel andere stroom kiezen, weg van de verlokkingen van de wereld. Weg van de verdwazing, de verleiding, de afleiding, de misleiding. De ademzucht van de geest volgend, zo subtiel en nieuw dat je je weer een kind voelt, een leerling, een nederige discipel van het grootste en meest grootse wat er is.


De eerste tekenen


Ik denk niet dat er één moment vast te pinnen is, waarbij ik tot geloof kwam. Het was geen blikseminslag, zoals bij Paulus in de Bijbel. Het was een sluipend onderhuids proces, gedurende minstens het hele jaar 2023, met vele kleine stapjes en schouderklopjes van God, waarbij ik zelf helemaal niet in de gaten had wat er gaande was. Wie zou er immers kunnen denken dat de zoveelste transformatie – heel gangbaar in de new age – iets te maken had met God, ja zelfs met het christelijke geloof? Dat was alvast het laatste wat ik zelf had kunnen bedenken.


Toch weet ik nog heel goed één van de eerste tekenen. Ik maakte een wandeling door de Scheldevallei, en op een bepaald moment hield ik halt om het drassige landschap met de vele watervogels te bewonderen. Plots zag ik, als in een genadige flits, hoe alles verbonden was door dezelfde ademstoot, de gulle levensadem van de geest: het huppelen van mijn hond, het waaien van de wind, de zonnestralen die prille warmte gaven, het fladderen van een vlinder, het kirren van de vogels, de wilde bloemen langs de weg die zomaar overvloedig groeiden, het leven overal, mijn leven, mijn adem — alles was doortrokken van hetzelfde licht, dezelfde essentiële energie, dezelfde stuwende kracht waarzonder niets zou bestaan.


Toen ik hierna op social media een foto wou posten van mijn wandeling, merkte ik dat mijn vingers als vanzelf ‘God’ tikten bij al dat schoons. En meteen zat in diezelfde spontane handeling ook al schaamte: God? Zal ik werkelijk ‘God’ tikken? Wiens oordeel haal ik me hiermee allemaal op de hals? Ik herinner me dat ik deze drempel toen wel overwon, en het woord toch durfde te gebruiken. Het zou niet de laatste keer zijn. Zeker niet. Het was veeleer zo dat ik me in àl mijn volgende posts moest inhouden om het woord (het Heiligste Woord) niet te vermelden.


Stroomversnelling


Hoewel ik terugkijkend kan zeggen dat God altijd aanwezig was in mijn leven, geduldig wachtend op de achtergrond, en regelmatig voorzichtig porretjes uitdelend, begon Hij zich in 2023 echt met me bezig te houden. Ik volgde op dat moment een gevorderde opleiding in de Vedische meditatie, en was me aan het omscholen van journalist tot professioneel energetisch healer. Ik had toen al meer dan tien jaar meditatie achter de rug, was gecertificeerd reiki master, en verfijnde me sinds vijf jaar in de energetische en intuïtieve ontwikkeling. Ik was overtuigd dat daar mijn talent, mijn passie en mijn toekomst lagen. Mijn praktijk zou dra geopend worden en de massagetafel stond klaar.


(...)


WIL JE GRAAG VERDER LEZEN?


  • Stuur me dan een mailtje via info@aaavanbelle.be om de volledige pdf (24 blz.) met mijn getuigenis (gratis) te ontvangen.


  • Of bestel het boekje met de papieren versie (15 euro + verzendingskosten) door mij jouw postadres te mailen op info@aaavanbelle.be


Voor alle vragen of verzoeken hierrond, contacteer me via info@aaavanbelle.be




Comments


bottom of page